Отборът от СУ "Христо Ботев" Враца
Отборът от СУ "Христо Ботев" Враца / Красимира Христоскова
Победителите ще гледат четвъртфинал на Световното по футбол
СУ „Христо Ботев“ от гр. Враца е големият победител в „Купата на Coca-Cola”. Момчетата от отбора заслужено извоюваха победата, като на финала надвиха с дузпи и резултат от 4:3 отбора на 3 ОУ „Димитър Талев“ от Благоевград, който зае второ място. Трети станаха учениците от 109 ОУ "Христо Смирненски", гр. София.

Шампионите бяха наградени от Кристиан Димитров, Директор към дирекция „Спорт“ в Община Варна, който поздрави всички участници за спортния ентусиазъм и феърплей, който показаха на терена. Десетимата ученици, които вдигнаха най-желания трофей – „Купата на Coca-Cola“, след месец ще отпътуват за град Сочи в Русия, за да гледат на живо четвъртфинал от Световното първенство по футбол.

Награждаването
netinfo

Общо над 16000 ученици от рекордните 361 училища се включиха във футболните надпревари, които се проведоха в 10 региона на страната – Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Варна, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, София и Русе. За първи път тази година по регламент имаха право да участват и до 2 момичета в отбор, които демонстрираха завидни умения на зеления терен. Общият брой вкарани голове за четирите месеца, в които се проведе първенството, е над 1400.
 
 
 
Красимира Христоскова