Световна  титла  по силов трибой за Милчо Янков
Световна титла по силов трибой за Милчо Янков / netinfo
Козлодуйският лекоатлет Милчо Янков стана световен шампион по силов трибой в категория до 52 кг. Първенството за юноши и девойки до 18 г. се проведе в софийската зала "Христо Ботев". В същата категория участваха 30 държави. Козлодуй бе представен от шестима състезатели. Янков спечели шампионската титла с постижения в дисциплината “Клек” – 145 кг, “Лежанка” – 90 кг и тяга – 170 кг. Атанас Луканов от същия отбор стана вицешампион в категория до 60 кг . Спортният клуб за силови спортове и канадска борба е към АЕЦ – “Козлодуй”.

30 състезатели от врачанския спортен клуб по борба “Ботев 93” заминаха днес за Гърция.Те ще участват в международен турнир в Солун. Възпитаниците на Пламен Боцев и Юлиан Димитров ще се състезават с пълни отбори във всички възрастови групи.

Португалският нападател на “Черно море” (Варна) Дониджо Инзаги изгледа победата на “Монтана” с 1:0 над “Велбъжд” (Кюстендил). Чернокожият футболист бе на стадион “Огоста” благодарение на бившия защитник на домакините Димитър Георгиев-Зеления. Инзаги гостува в Монтана на брата на Георгиев Георги Владимиров, с когото са съотборници в тима на моряците.