студенти
студенти / БГНЕС, архив
Продължава кандидатстването за стипендиите на Дарик Холдинг, обявени през месец май 2017 г. , за обучение в британски бакалавърски и магистърски програми предлагани от Висше училище по мениджмънт – Варна (ВУМ), съвместно с британския държавен университет Кардиф Метрополитен.

От ВУМ информират, че до момента около 200 кандидатури са били изпратени от български кандидат-студенти, желаещи да се възползват от общо 70 стипендии със стойности 750 и 1000 евро за първи семестър. Записването за бакалавърски програми със стипендия е пред своя край, но за кандидат-магистрите крайният срок е 30-ти септември, добавят от висшето училище. От там споделят, че до момента повече от половината кандидат-магистри са българи, завършили престижни европейски университети или работили чужбина (Германия, Великобритания, Холандия, Италия и др.).

Кандидат-студентите могат да се възползват от обучение със стипендия в магистърската специалност по международен туризъм на ВУМ , която е поставена сред първите 20 в света, изпреварвайки водещи университети от САЩ, Великобритания, Италия Германия, Китай, Малайзия (класацията топ 100 най-добри магистратури в света - best-masters.com).

Друга магистърска специалност, за която се отпускат стипендии е по  Бизнес администрация, която е единствената МВА програма с обучение изцяло в България позволяваща завършване с британска и българска магистърска диплома – от ВУМ и от 150 годишният университет в Обединеното кралство - Кардиф Метрополитен топ британският университет. Според световния рейтинг за бизнес магистратури (Бест-мастърс), МВА програмата на ВУМ е топ 10 в Централна и Източна България.

Желаещите да кандидатстват могат да подават онлайн формуляр от ТУК, до 30-ти септември. 
За повече информация: Павел Йорданов 0885 398 663