Тържеството
Тържеството / Община Видин
На тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти на Видин за 2017 година присъстваха кметът на Общината Огнян Ценков, областният управител Албена Георгиева, председателят на Общинския съвет Генади Велков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, архимандрит Антим - протосингел на Видинска Света митрополия, членове на постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общинския съвет, представители на спортни клубове и много гости.

С приветствие към присъстващите се обърна видинският кмет Огнян Ценков, който засвидетелства своето уважение към  всички  спортисти, към работата на клубовете и техните треньори. Той отбеляза, че и през тази година всички финансови задължения към клубовете, заложени в бюджета в размер на 300 000 лева, са изплатени.

”Аз, като кмет на Община Видин и цялото общинско ръководство винаги сме откликвали на потребностите на спортните клубове и сме търсили най-удачните решения за възникналите проблеми. За да можем заедно да предложим на нашите деца и младежи по-добри възможности за оползотворяване на свободното време” – каза Ценков. Той отправи своите най-искрени пожелания в навечерието на Рождество Христово и Нова година за здраве, благополучие, разбирателство и просперитет.

Тържеството
Община Видин

И тази година Общинската експертна комисия по спорта взе решение най-успешните спортисти на Видин да бъдат разделени и по възрастов признак. По този начин заслужено внимание получават и подрастващите спортни надежди.

Класирането и в двете десетки бе извършено от експертната комисия, под председателството на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика в Община Видин Венци Пасков. Номинациите с постиженията на всеки един от състезателите предварително бяха заявени от спортните клубове.

Гласуването стана чрез анкетни карти, по точкова система за оценяване, като по-голям брой точки носят участията в международни състезания, следвани от призовите класирания в държавни първенства. От значение е също дали спортът, в който се състезава даденият спортист, е олимпийски.
       

Тържеството
Община Видин

За Спортист №1 на 2017 година бе обявена Цветелина Цветанова от СК "Борба, самбо, джудо". Това е седмото поредно отличие, което тя печели. При жени, категория до 48 кг на Европейското първенство в Минск тя заема трето място. В същата категория печели първо място на Държавното първенство в Панагюрище. Първа е и при жените на първенството по джудо в София. 

След Цветелина Цветанова в челната спортна десетка на Видин се подреждат: на втора позиция – Денис Лилков, състезател от СК ”Борба, самбо, джудо”; на трета – Георги Георгиев от СК по културизъм "Бъдин"; четвърто място заема Здравко Здравков от СК по бокс „Бдин”; пети се подреждат Елена Петкова, Александра Петрова, Десислава Василева и Рени Генкова от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”; на шесто място е Момчил Янев от СК „Бъдин-ММА”; седма позиция заема Лъчезар Петров от АСК „Жико-Моторспорт”; на осма е капитанът на юношеския национален отбор на Република България Веселин Вълчов от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”; на девета - Пламен Янев от СК ”Борба, самбо, джудо” и на десета позиция - Емил Николов, състезател на СК „Бъдин-ММА”.
 

Тържеството
Община Видин

За треньор на 2017 година бе определен наставникът на СК по кану-каяк „Ванто - Видин” - Цветан Иванов.

В челната десетка на най-добрите деца спортисти класирането оглави капитанът на юношеския национален отбор на Република България Веселин Вълчов от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”. Той е републикански шампион в Държавното индивидуално първенство, както и в Държавното отборно първенство за юноши старша възраст в дисциплините едноместен каяк на 1000, на 500 и на 5000 метра. На втора позиция се подреди Йоана Георгиева от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”; на трета - Елина Георгиева от СК по бокс „Бдин”; на четвърта - Ива Иванова от СК „Бъдин-ММА”; на пета - Янис Яков от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”; на шеста - двойка каяк, възрастова група юноши - Захари Виденов и Петър Иванов от СК по кану-каяк „Бдин 77”; на седма е бронзовият медалист в Държавното индивидуално първенство по кану-каяк с домакинство Пловдив, в дисциплината едноместен каяк 500 м при юношите -  Радослав Йорданов от СК по кану-каяк „Бдин 77”; на осма - Натали Неофитова от СК „Борба, самбо, джудо”; на девета - две двойки по кану-каяк: двойката каяк Ванеса Димитрова и Женя Димитрова от  СК по кану-каяк „Ванто - Видин” и двойката кану - Янис Яков и Любомир Николов от СК по кану-каяк „Ванто - Видин”; на десето място е лекоатлетът Огнян Габровски от  СК „Бдин Атлетик”.

На церемонията бяха връчени и индивидуални отличия  за най-перспективен футболист за 2017 година  – Георги Стоянов от  ДФК-Видин; за най-добър голмайстор при децата – Роберто Росенов от футболната школа на СК „Пегас Спорт”; наградата за най-добър футболист „Възраст У-15” получават двама състезатели от школата на ОФК „Бдин 1923” - Калоян Иванов и Теодор Тошев; отличието за най-перспективен баскетболист при юношите от школата на „Видабаскет” получава Цветан Иванов; за най-добра волейболистка - две от състезателките от ВК „Бдин-Вида” - Мерелин Николова и Мила Илиева; за футболист на 2017 година - Калоян Цветков от ОФК „Бдин 1923”; за баскетболист на 2017 година - Юлиян Колев от БК „Видабаскет”; награда за несломим спортнен дух и успехи в автомобилния спорт получи Ани Ванков от АСК „Жико-Моторспорт”. 

Тържеството
Община Видин



Две награди получи кметът на Община Видин Огнян Ценков от Българската федерация по автомобилен спорт - за заслуги в развитието на автомобилния спорт в България за 2016 година и за принос към развитието на автомобилния спорт през 2017 година.

За доброто настроение по време на церемонията се погрижи танцова формация към ГПЧЕ „Йордан Радичков” „КРЮ 901”.
 
Община Видин