Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен шофьор, обвинен в смъртта на негов спътник при катастрофа. Водачът се качил на автомобил след гостуване при негови близки, по време на което консумирал алкохол. Въпреки молбите им, той се качил в колата и потеглил с аргумента, че е добър шофьор, щял да управлява бавно, както и че не за пръв път пътува в пияно състояние.

Мъж загина при тежка катастрофа край Враца

Заедно с него пътували и родители с 5-годишното им дете.

Първоначално водачът шофирал нормално, но изведнъж на една от пресечките, представляваща каменист път, силно ускорил. Движел се с около 119 км/ч, без да се вслушва в молбите на пътуващите да намали. Навлизайки в ляв завой, със скорост, значително по-висока от разрешената за населено място, той губи контрол върху колата и се удря в мантинела на мост на река.

Вследствие на силния удар возещият се до обвиняемия пътник получил тежки увреждания, остра кръвозагуба и травматичен шок. Въпреки незабавно предприетите реанимационни мероприятия 28-годишният мъж починал няколко часа по-късно. На жена му била причинена средна телесна повреда - открити многофрагментни счупвания, довели до трайно затруднение движенията на десния крак.

Две коли блъснаха дете на пешеходна пътека във Враца

Обвиняемият е бил наказван е по административен ред за допуснати нарушения на Закона за движението по пътищата. Проверката установила, че във фаталната нощ той седнал зад волана с концентрация на алкохол в кръвта 1,51 промила.

Предстои делото да продължи в съда.