Сирачета дариха стипендиите си за сираче от трагедията в Горни Лом, 2000 лева дари и Реформаторският блок
Сирачета дариха стипендиите си за сираче от трагедията в Горни Лом, 2000 лева дари и Реформаторският блок / Иван Димитров

Сестрите сирачета Атанаска и Петя, които са ученички в ПМГ-Монтана, ще дарят по една месечна стипендия, която получават от фонда на доц. Борислав Великов, на петгодишното сираче, загубило и двамата си родители във взривилия се цех за боеприпаси в Горни Лом.

Знаем какво е деца да растат без родители и сега плачем четиримата с баба им, каза дядото Петър Младенов от Смоляновци. Той потърси медиите, за да обяви емоционалното решение на двете си внучки.

Днес е ден на национален траур. Той съвпада с последния ден, в който кандидатите за следващия парламент могат да се срещат с избирателите си. Реформаторският блок отмени всички увеселителни прояви, насрочени предварително за последните дни на кампанията, но планираните срещи с хората ще се проведат, защото отговорното поведение е точно в такива дни да се говори откровено и почтено с хората, каза доц. Борислав Великов, водач на листата на реформаторите в Монтана.

Довечера Реформаторският блок предвиждаше да закрие кампанията си в Берковица с концерт на певеца на македонски песни за душата Володя Стоянов-Войводата. Срещата с хората ще се състои, но концертът е отменен заради мъката по загиналите, а предвидените за проявата 2000 лева ще бъдат дарени за подпомагане на семействата на загиналите в Горни Лом. Преди да се случи трагедията, жителите на Вършец имаха удоволствието да попеят и потанцуват заедно с Володя Стоянов на 29 септември.

С едноминутно мълчание, почит към загиналите и изразяване на съболезнования на техните близки започна рано тази сутрин първата за деня среща на доц. Великов с работниците от депото за твърди битови отпадъци в Монтана. Той се запозна на място с условията на труд в депото и сепариращата инсталация и пое ангажименти от директорката инж. Мариела Живкова като бъдещ народен представител и очаквано член на парламентарните комисии по околна среда и водите и по здравеопазването.
Емоционална среща имаше днес доц. Великов и с учителка, която от години е до болния си приятел, който е на хемодиализа, в битката му за нормален живот и намиране на подходящ донор за трансплантация. За да му покаже любовта си отново и отново, наскоро двамата се сгодили.

В рамките на кампанията доц. Великов посети лично повечето от 130-те селища в област Монтана, пътят до които е извървявал многократно през последните 13 години, девет от които като народен представител и последните пет като общественик, който продължава да се грижи за хората на Монтана.

„Това, което вече съм направил, може би е моето малко предимство пред повечето от колегите водачи на листи, които сега за първи път идват тук и се запознават с хората. Надявам се и те като бъдат избрани да помагат, да помагаме заедно петимата избрани от Монтана, като въпреки различията помежду ни по важните за Монтана теми да бъдем като един юмрук с пет пръста. Своята роля виждам в това да съм палецът в този юмрук, който помага на останалите пръсти да се свият в юмрук, тоест да съумявам да обединявам усилията на петимата избрани народни представители в името на Монтана", каза на финала на кампанията доц. Великов.

Реформаторският блок е с № 7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.