/ iStock/Getty Images
Шест дела по жалби против резултатите от изборите са образувани за два дни в Административния съд във Враца. Това съобщиха от съда, предава БТА.

Нови шест жалби постъпиха в съда срещу изборните резултати в Благоевград

С внесените жалби се атакуват решения на общинските избирателни комисии - ОИК в Бяла Слатина, Роман, Оряхово и Враца, уточняват от съдебната институция. За разглеждане в открито заседание утре вече е насрочено дело по жалба против решение на ОИК-Бяла Слатина за обявяване за избран за кмет на село Бърдарски геран кандидатът на ГЕРБ.

Решения на ОИК-Бяла Слатина са атакувани с още две жалби, внесени от Касъм Касъмов като представител на местна коалиция "Новото време". С тях се атакуват изборът на кмета на общината Иво Цветков, както и изборът на общински съветници. Жалбоподателят твърди, че решенията са незаконосъобразни поради допуснати съществени нарушения в изборния процес.

Административният съд в Ямбол образува дело по жалба, оспорваща резултати от местните избори

Кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България" обжалва решението на ОИК- Оряхово за избиране на общински съветници. Според жалбоподателя в протокола от конкретна избирателна секция грешно е отразен преференциалният вот за кандидата.

Дело е образувано и по жалби на Цветелина Дамяновска, упълномощен представител на Коалиция "БСП за България", на Иван Георгиев Иванов, кандидат за общински съветник от Коалиция "БСП за България", както и на Иван Узунов, кандидат за независим общински съветник. С жалбите се атакува решенията на ОИК- Враца за избиране на общински съветници и кметове.

Трето изборно дело: В Девин оспорват избор на общински съветник

Административният съд с определение е оставил без разглеждане жалба на кандидатът за кмет на село Камено поле Цветелина Ботева против решение на ОИК-Роман за резултатите на първи тур в кметството.

Мотивът за определението е, че Ботева бе избрана за кмет на Камено поле на втори тур и е оттеглила жалбата си.
БТА