Конкурс
Конкурс / ОИЦ Видин
Срокът за гласуване на предпочитания клип в конкурса „Имам бизнес идея!“ е 23 май
Седем бизнес идеи на видински ученици, изработени като видеоклипове, участват в онлайн конкурса за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!“. Младите видинчани, на възраст между 14 и 18 години, са изготвили идеи в различни сфери на икономическото и обществено развитие: терминал Smart past за куриерски услуги; мобилно приложение Help me; пречиствателна станция и ВЕЦ в едно, захранвани от соларни панели; фотографско училище и фототехника под наем; ферма за гъски; производство на биотор; хидропоника във Видин.

До 10,00 ч. на 23 май 2019 г. всеки потребител от Видин, страната и чужбина, харесал страницата на Областен информационен център-Видин във Фейсбук, може да гласува, чрез лайкване, за предпочитания клип:      https://www.facebook.com/events/2275727175799348/permalink/2324035677635164/

Всички участници ще получат поощрителни награди (спийкъри) за участието си в конкурса, но класираните на първо и второ място младежи ще се срещнат на 1 юни 2019 г. в "София Тех Парк" в столицата с успешни предприемачи и ще имат възможността да обсъдят с тях бизнес предложенията си и следващите стъпки за тяхното реализиране. Екипът на ОИЦ-Видин призова гражданите да се включат в гласуването и така да подкрепят талантливите деца на Видин и техните бизнес идеи.

Конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. Националната кампания е част и от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“. Целта на онлайн конкурса е да се провокират интереса, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите.