Реките във врачанско - пълноводни, но не преливат, Дунав покачва нивото
Реките във врачанско - пълноводни, но не преливат, Дунав покачва нивото / Дарик Враца-архив

Реките във врачанска област са пълноводни, но са си в коритата, съобщиха от Областна администрация Враца. Според информацията в момента през преливника прелива само Рогозенският язовир. Зам. Областният управител Иван Даков извършва инспекция по критичните места в областта. Информация за състоянието на водните обекти ще бъде изнесена по-късно през деня.

С 60 см се е покачило нивото на река Дунав при Оряхово за последното денонощие, съобщиха от Агенцията за проучване и поддържане на реката. Това е и най-голямото повишение в българския участък на реката. При Лом покачването е с 46 см, Видин - 30 см, а при Ново село 20 см. На места до 35 см. от бреговата ивица е залята. Според метеорологичната прогноза на АППРД над българския участък от поречието на Дунав облачността ще е по-често значителна. На места в западния участък, ще има превалявания, по-често в сутрешните часове.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 18°C в западните до 23°C в източните райони. През нощта срещу четвъртък облачността от запад ще намалява. Температурите сутринта ще са от 12°C до 14°C. През деня над западния участък ще преобладава слънчево време, а над източния - облачността ще е променлива. Ще се затопли.