Кандидатите за народни представители от "Реформаторски блок - Глас народен" във Враца.
Кандидатите за народни представители от "Реформаторски блок - Глас народен" във Враца. / Реформаторски блок - Глас народен
Коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ ще има между 17 и 20 депутати в следващото Народно събрание, това показва изследване на агенция „Афис“. То е проведено през последната седмица на февруари сред 1 200 лица от София и други български градове и села. Анализът на социолозите е категоричен, че автентичната десница ще получи около 5% от гласовете на избирателите, което й отрежда сигурно място в 44-ия парламент. Първите две позиции са за БСП и ГЕРБ, които ще съберат вота на половината българи на 26 март. След тях със сигурни групи в Народното събрание са още 4 формации – патриотите, ДПС, „Воля“ и „Реформаторски блок – Глас народен“. Доста под 4-процентовата бариера са обединението „АБВ – Д21, ДОСТ и още два десни проекта.
 
Изследването на агенция „Афис“ недвусмислено показва консолидация на десните избиратели около коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“, която е припозната като алтернатива на хората от дясното политическо пространство.
 
Социалозите не изключват сегашните 17 депутатски мандата за реформаторите да се увеличат на 20 и повече, ако кандидатите на коалицията продължат с позитивизма в предизборната си кампания.
 
За кандидатите от коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ гласувайте с № 21 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!