Кандидатите за депутати от листата на Реформаторски блок и Движение 21
Кандидатите за депутати от листата на Реформаторски блок и Движение 21 / личен архив
„Битката за Северозапада продължава“ – това обяви днес Явор Хайтов. Водачът на листата от кандидати за народни представители на коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен“ и заместник-председател на ЗНС каза, че въпреки положените от него усилия в 43-ия парламент, са останали още неизпълнени задачи.

„Случиха се и доста неща, благодарение на министри от Реформаторския блок“, отчете Хайтов и припомни повторното отваряне на военното поделение във Враца, извършено от министър Николай Ненчев, както и инвестицията от около 5 000 000 лева в нова и модерна база на местния филиал на Медицинския университет – София. „Не се случи обаче ремонта на пътя до „Леденика“, защото 7 от 8-те фирми, подали оферти, бяха отстранени от конкурса. Сега процедурата е в Комисията за защита на конкуренцията, която се оглавява от г-жа Юлия Ненкова, която е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Заявявам, че ние сме против шуробаджанащината и че знаем предварително как ще бъде решен този казус“, допълни Хайтов. Водачът на кандидатите за депутати на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ припомни, че изборите са празник за земеделците, защото им дава повод да се срещнат с хора и да чуят тяхното мнение. „Ние сме автентичната българска десница, която ще влезе в следващия парламент“, допълни Хайтов.

„Нашата програма включва 3 стълба – силна държана, силна икономика и патриотичен идеал“, отбеляза втората в листата от кандидати Ирина Иванова. „Влязохме в предишното управление на страната, защото искахме да има реформи. Сега най-много от всичко настояваме тези реформи да продължат“, допълни тя, като припомни, че в политиката „е важно да зададеш посоката и да посочиш хоризонт, а свободният човек сам ще продължи“.

Лидерът на Народен съюз Румен Йончев, който дойде във Враца, за да подкрепи кандидатите от коалицията каза, че сега всички говорят за Северозапада, но през последните 2 години и 4 месеца само Хайтов е говорел за Враца и региона. „Малкото, което се случи в областта, е и негова заслуга, затова гласувайте с №21. Аз се затруднявам за кого от всички тези достойни хора да гласувам, но вие имате на разположение времето до 26 март, за да решите“, допълни Йончев.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ