Разпределиха първите средства от Фонда за местни инициативи в Монтана

Връчване на средствата
Връчване на средствата / Община Монтана
Закупуване на носии, създаване на младежки клуб, на открита сцена, строителство на детска площадка и кът за отдих са предложенията, които ще бъдат финансирани от Фонда за местни инициативи на община Монтана. Той се администрира от Агенция за регионално развитие и бизнесцентър „Огоста“.

Днес кметът Златко Живков и председателят на фондация „Агора“ Емилия Лисичкова връчиха договори за изпълнение на одобрените шест проекта от общо 26 представени.

Разпределени са 16 464 лева, като 8 505 от тях осигурява община Монтана, а 7 969 фондация „Агора“.
 

Връчване на средствата
Община Монтана

Средства за закупуване на народни носии ще получат неформална гражданска група „Жеравица”, читалищата „Просвета 1928” в село Славотин и „Разум 1883” в Монтана.

Връчване на средствата
Община Монтана

Отпускат се 2994 лева на читалище „Кутловица 2011” за изграждане на детска площадка и кът за отдих, 2 500 лева на читалище „Стубла 2012” за открита сцена и 2495 лева на читалище „Йордан Цеков 1929” в село Винище, за създаване на младежки клуб.

Бюджетът на Фонда тази година ще бъде увеличен най-вероятно с 3000 лева, заради многото и различни предложения, внесени за разглеждане, уточни кметът Живков.