Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона
Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона / Дарик Враца
Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона
82873
Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона
  • Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона

Инфраструктурните проекти с приоритетно значение за Враца са два - пътят Мездра- Ботевград и скоростната жп линия София-Видин, каза на специална пресконференция във Враца Радан Кънев, съпредседател на Реформаторски блок. „За съжаление ГЕРБ не търси по-тясно сътрудничество с Реформаторския блок , не търси мнението ни и подкрепата при гласуване на важни решения", коментира Кънев. „Няма знак за ускоряване на Съдебната реформа, приемане на Електронно правителство и антикорупционния закон. В бюджета няма ясна визия за управление на страната", сподели още Радан Кънев.

По думите му „няма нищо повече от това как ще бъдат изхарчени парите за 2016 г., а Северозападът има нужда от стратегически инвестиции. Без решение остава и въпросът за данък уикенд , който отнема част от възможността за възстановяване на ДДС...Искрено се надявам да го внесем с ГЕРБ в Народното събрание".

На срещата Радан Кънев отчете, че местните избори са потвърдили доверието в управленската коалиция . Рязко се е увеличило и присъствието на реформаторите в управлението на общините - 567 са спечелилите вота общински съветника в страната.
Очаква се представителите на Реформаторския блок във Враца да подпишат Споразумение с кмета Каменов за съвместна дейност и обща визия за управлението на Враца.