/ Общински младежки дом-Монтана
Работилница за изработка на великденски яйца от изкуствени материали ще проведе на 24 април  Общински младежки дом-Монтана. проявата ще е във времето от 10:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч. във фоайето на Дома.
 
Дневен център в Монтана отвори врати за великденска изложба-базар (СНИМКИ)

Целта на работилницата е да стимулира  творческите заложби на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и поощряване интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най-значимите християнски празници - Великден. Право на участие имат ученици от I до VIII клас.

Работилницата  се провежда в две възрастови групи: 1.-4. клас и 5.-8. клас. Под ръководството на художника Румяна Белчева, която е  ръководител на  Клуба по приложни изкуства „Дорос”, към Общински младежки дом, участниците в работилницата ще имат възможността да изработят пъстроцветни декоративни яйца.

Деца от Монтана спечелиха престижни награди от международен конкурс

Техниката e по избор на самите участници, които сами си осигуряват желаните материали за декорация, а стиропорните яйца са подсигурени от огранизаторите. Компетентнo жури ще оцени най- атрактивните и оригинални яйца в деня на събитието, от 16: 00 часа. Всеки участник ще получи грамота, а най-добрите трима и предметна награда.
 

Всеки желаещ да се включи във великденското предизвикателство трябва предварително да заяви участието си  на телефон: 096/305-103; имейл: omd_montana@abv.bg или на страницата ни във фейсбук: https://www.facebook.com/omdmontana.net/, до 23 април.