/ личен архив
С престижни награди се завърна вокално студио „Детски смях” - Монтана от Международния фестивал за популярна песен на испански език и танц  на "Abanico", проведен в НДК в столицата. Форумът се организира от музикална агенция „Артвойсес” с подкрепата на столична община „Оборище”.

Млади танцьори завоюваха отличия в Банско

В надпреварата участваха над 350 певци и танцьори от САЩ, Малайзия, Испания, Малта, Португалия, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна , Русия, Гърция и България. Вокална група "Детски смях" завоюва първо място в категория "Вокални групи" - втора възрастова група и наградата за най-добро изпълнение на песен на испански език от Международния конкурс "Abanico" - София.

Младите таланти получиха и покана да представят България на международен конкурс в Гърция. Групата изпълни „Яворова пролет” и „Испанска китка”.

Една от наградите.
личен архив

Второ място и сребърен медал от фестивала получи Магдалена Александрова, 10 г. във втора възрастова група. Тя има и покана да представи България на международен конкурс в Сърбия. Маги се представи с песните „Hoy” от репертоара на Глория Естефан и “One moment in time” на Уитни Хюстън.
 
Трето място и бронзов медал за Симона Стоянова, 15 г. на Международния конкурс "Abanico" в София - трета възрастова група. На нея бе дадена и покана да представи България на Международен конкурс в Охрид, Македония. Симона се представи с песните „Боси времена” от репертоара на Богдана Карадочева и „Ragazza di perferia” на Анна Татанджело.
 
На гала –концерта за всички гости организаторите пожелаха младите певци от Монтана да представят песента и клипа  „Торбичка добрина”, в изпълнение на Лора Ходжева и вокална група „Детски смях”.
 
В момента вокалното студио се подготвя за участие в Международния конкурс „15 лалета” в град Хисаря, който ще се проведе от 3 до 5 май.