Продължават обсъжданията по НАТУРА 2000
Продължават обсъжданията по НАТУРА 2000 / netinfo
Във Враца днес продължават обсъжданията по “Натура 2000”. В информационния център на Регионалната екоинспекция ще се състои срещата със заинтересованите лица от общината, на чиято територия попадат 6 от населени места, които имат землища в защитената зона “Врачански Балкан. Утре в Мездра ще се проведе последното обсъждане.

На срещите експертите от инспекцията представят проекта на заповедта и забраните, които са включени в нея. За защитената зона “Врачански Балкан” са предложени три ограничения: разораването и залесяването на ливади, пасища и мери; премахването на характеристики на ландшафта /единични и групи дървета/ в земеделските земи и извършването на сечи в горите от местни видове, които водят до намаляване на тяхното площно разпространение или до смяна на видовете.

До 25 май заинтересованите лица могат да подадат в РИОСВ- Враца за представяне пред министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения, относно посочените забрани и ограничения на дейности.