Продължава усиленото почистване във Видин след бурята
Продължава усиленото почистване във Видин след бурята / Община Видин

Как протичат предприетите мерки за нормализиране на обстановката във Видин след нанесените от бурята щети – това бе разисквано на заседание на Общинския кризисен щаб под ръководството на кмета на града Огнян Ценков. Всички отговорни институции координират усилия за отстраняването на последствията. Продължава работата на двете групи от Общината, съвместно с В и К дружеството за отпушване на дъждоприемните шахти, което се оказа един от първостепенните проблеми.

Особено внимание се обръща и на почистването на наносите по улиците, за да не се пречи на движението и да не бъдат създадени предпоставки за наводняване при евентуални дъждове. Получени са междувременно още няколко сигнала за отводняване на мазета, на които е реагирано. С общи усилия Община Видин и „В и К“ овладяват ситуацията с наводнения участък на паркинга  зад хотел „Ровно“, откъм жк „Химик“.

Всички опасни клони на дървета са отстранени, като се организира извозването им, продължава почистването на улици, тротоари и паркови пространства. От фирмата по озеленяване информираха, че ще се работи и през почивните дни. В момента се подготвя график за планова резитба, който щ

Продължава усиленото почистване във Видин след бурята
netinfo

е бъде съгласуван с Общината. Целта е да се намалят големите корони на дърветата, за да не се създават проблеми в кризисни ситуации.

Няма затворени улици в града, движението се извършва нормално.

Метеорологичната прогноза за следващите няколко дни е благоприятна, очакват се само слаби превалявания.

Огнян Ценков благодари на всички членове на щаба за отзивчивостта и професионалната реакция. „Придобивайки цялостна информация, взаимодействайки помежду си, успяхме да преодолеем щетите и да нормализираме обстановката на територията на Община Видин и най-вече на град Видин, който пострада най-много. Ще продължим набелязаните дейности, които предстои да се извършат“ – обобщи той.