Подписаха договори по програмата за саниране на жилищни сгради
Подписаха договори по програмата за саниране на жилищни сгради / Община Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков подписа договорите с изпълнителите на три обществени поръчки във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Два от договорите са за обществена поръчка  с предмет: „Инженеринг /проектиране, доставки, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор/ във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на Община Видин по пет обособени позиции“.

За обособена позиция 1: Обект „гр. Видин, Община Видин, ж.к. „Гео Милев“, блок 20, вх. А и вх. Б“. Две жилищни секции, със самостоятелен вход, и общо 39 апартамента. Изпълнител на поръчката е „ЕС ДЖИ – 81“ ЕООД, гр. Варна.

За обособена позиция 2: Обект „гр. Видин, Община Видин, ул. „Свети Кирил“ №2“. Една жилищна секция, със самостоятелен вход, и общо 55 апартамента. Изпълнител е „ВЕРТИКАЛ ПРОЕКТ“ ЕООД, гр. София.

Третият подписан договор е за обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изготвяне на обследявания за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл. 169, ал. 1 (т. 1-5) и ал. 2 от ЗУТ и съставяне на технически паспорт на съществуващ строеж и обследяване на енергийна ефективност на сгради в Община Видин”. Обектите са 5: „гр. Видин, ж.к. „Вида“, блок 3“; „Петицата гр. Видин, Община Видин, ж.к. „Вида“, блок 5, вх. А, Б и В“; „гр. Видин, Община Видин, ж.к. „Вида“, блок 6, вх. А, Б и В“; „гр. Видин, Община Видин, ж.к. „Крум  Бъчваров“, блок 5; „Област Видин, Община Видин, гр. Видин, ж.к. „Панония“, блок 8“. Изпълнител: „Ес Енереджи Проект“ ЕООД, гр. София.

На подписването на договорите присъстваха и представители на Сдруженията на собствениците. Кметът на Община Видин пожела на всички успех и призова останалите наши съграждани да се възползват от възможностите на Националната програма за обновяване на жилищата им и създаване на по-благоприятни условия за живеене.

>