ВиК ремонт
ВиК ремонт / Община Белоградчик
Започна реконструкцията на част от вътрешната водопроводна мрежа на 5 улици в Белоградчик, с обща дължина 1 410 м.. Старите етернитови тръби ще бъдат сменени на  улиците Mиджур, Освобождение, Никола Вапцаров, Стара планина и локална улица в кв.Здравец ”

вик ремонт
Община Белоградчик

Общата стойност на проекта е 377 137 лева, като средствата са предвидени от общинския бюджет от целева субсидия за капиталови разходи. Предвижда се до края на годината да бъдат направени изкопите, в които ще се положат нови полиетиленови тръби с висока плътност и повишена устойчивост на разпространение на пукнатини.

Съществуващите към момента водопроводни тръби, изградени от етернит и стомана, са силно ерозирали  и често са причина за аварии по вопопроводната мрежа Към настоящият момент загубите в разпределителната мрежа на града възлизат на около 36 %.

ВиК ремонт
Община Белоградчик

След подмяна на водопроводната мрежа по тези улици се предвижда с европейски средства да бъда извършено цялостно асфалтиране с подмяна на уличната и тротоарната настилка, уточняват още от Община Белоградчик.