Видин дарение
Видин дарение / Община Видин
Дарението е във връзка с организирания на 2 декември Коледен благотворителен бал на Лайънс клуб Видин за събиране на средства в помощ на деца, страдащи от церебрална парализа. Той се провежда за осми път и сега преминава под мотото „Животът е движение, движението е живот“.

Кметът на Общината Огнян Ценков връчи днес сумата от 500 лв. за тази цел на президента на клуба Георги Войчев. „Искам да благодаря специално на г-н Ценков първо за личното му дарение за тази наша инициатива. Той е правил такива дарения и на други наши благотворителни балове. Искам да благодаря и в качеството му на кмет, защото ние имаме и други проекти съвместно с Община Видин“ – каза Войчев.

Той посочи конкретно организирането на Спортния празник по случай 1 юни – Деня на детето. И допълни, че освен от помощ за лечение, децата се нуждаят и от спорт, за да растат здрави. Друга съвместна проява са скрининговите очни прегледи на видински деца.

„Около коледните празници дарителските инициативи зачестяват, затова искам да пожелая дарителството да е целогодишно у нас, както го правим ние от Лайънс клуб Видин“ – призова Георги Войчев. В момента от Лайънс клуб вече помагат на болно от церебрална парализа дете, за което е осигурен вертикализатор – помощно средство за рехабилитация и развитие на двигателните умения.
       
„Както вечерта на Коледния благотворителен бал на Лайънс клуб Видин благодарих на членовете на клуба и на гостите, които присъстваха, днес още веднъж искам да ги поздравя за всички полезни инициативи и проекти, които са реализирали за хората от нашия регион. По този начин те променят съдби и дават надежда.

Сигурен съм, че удовлетворението от общия успех е по-различно, отколкото от личния, по-зареждащо и по-вдъхновяващо. Във връзка с отбелязването на 100-годишнината искам да пожелая на всички, които са част от Лайънс движението, да бъдат все така всеотдайни и инициативни. По повод приближаващите хубави християнски празници им желая много здраве и радостни мигове  в техните семейства“, каза Огнян Ценков.

Президентът на Лайънс клуб допълни, че на 4 декември празнуваме Св. Варвара и какъвто е днешният ден, такава ще е цялата година. „Аз се радвам, че наистина сме заедно за една добра, благородна кауза и се надявам цялата 2018 г. да е ползотворна за нашата съвместна работа“, заяви той. Огнян Ценков прибави, че това е едно много добро предзнаменование и то ще донесе късмет през Новата година.