Няма вече Спортни имоти, има Спорт и туризъм
Няма вече Спортни имоти, има Спорт и туризъм / Дарик Враца

Общинският съвет във Враца гласува "за" създаването на две нови общински предприятия - "Спорт и туризъм" и "Социални дейности". "За"  "Спорт и туризъм" гласуваха 22 съветници от ГЕРБ, НДСВ, ВМРО, "въздържали се" - 9 човека от БСП и "Атака". Новото звено ще отговаря като за спортните, така и за туристическите обекти, собственост или предоставени на общината за стопанисване. Преди това съветниците приеха ликвидирането на старата структура "Спортни имоти".

По-голямо единомислие съветниците показаха при създаването на другото звено - Социални дейности". "За" - 28, нито един "против" и 4 - "въздържал се". То ще съвместява работата на досега действащите ОП „Диетично хранене", Общинско звено „Ученическо столово хранене" и Специализираното общинско звено за социални услуги,

Всички разходи, които ще се правят за приготвянето на храната ще са негова сметка, а не за сметка на делегираните училищни бюджети, храната ще се превозва по места с автомобили, които ще отговарят на изискванията на РИОКОЗ за този вид дейност, разясни кметът Шахов. Клубовете на пенсионерите, които ще минат към новото звено, ще запазят статуквото си, но ще бъдат обслужвани от по-малко персонал на половин щат.