/ Община Видин
Обстановката във видинското село Иново се нормализира. Това бе констатирано от кмета на община Видин Огнян Ценков при извършената проверка на място. На 11 март със своя заповед кметът обяви бедствено положение в кметство Иново. 

Кметът на общината, подчерта, че днес обстановката вече се нормализира в компрометирания участък от дигата, като са предприети всички мерки, за да се предотврати нов пробив. Осигурена бе необходимата техника и доставени чували с пясък за укрепване на критичната част от дигата.

Ремонтираната дига
Община Видин

Кметът Огнян Ценков посочи, че са взети правилните решения и ефективни действия за овладяване на кризисното положение вследствие на наводнението. Това е факт  благодарение на доброто взаимодействие на местната власт с институциите в лицето на заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР, Албена Георгиева, областен управител на област Видин и Снежина Динева – изпълнителен директор на „Напоителни системи” ЕАД.

Нормализира се обстановката в Община Видин (СНИМКИ)

Огнян Ценков каза също, че при първа възможност ще се пристъпи към пълното доизграждане на дигата. Срокът, за който е обявено бедственото положение  в село Иново, е до отпадане на обстоятелствата, послужили за неговото обявяване. Продължава наблюдението на критичните участъци не само в село Иново, но и в другите засегнати населени места на територията на Община Видин.
 
Община Видин