/ Община Видин
Не се наблюдава съществена промяна в нивото на река Делейнска при с. Иново, съобщиха от Община Видин. Има леко покачване на нивото на реката с около 4 см, увеличаване на разлива с около 30 м и разширяване на пробива с около 1м, но това не представлява заплаха за населеното място, тъй като разстоянието от разлива до края на разораната нива преди пътя е над 400 м.

Наводнения във видинско
Община Видин

При село Градец нивото на водата в старото корито на р. Тополовец се е повишило незначително и не представлява опасност за къщите и стопанските сгради в близост до коритото на реката. До с. Буковец, положението в главният канал за прием на скатни води е без промяна за последните 24 часа.

Обстановката е нормализирана. Нивото на водата в корекцията на река Свети Петър до с. Рупци е понижено до нормални граници и не създава опасност за близките дворове и постройки.

Наводнения във видинско
Община Видин

Нивото на реките Видбол и Войнишка в Дунавци е нормално и не създава опасност за населеното място. Скатните и подпочвени води в най-високата част на кв. „Гурковоса“ довели до наводняване на мазета на 5 къщи. Предприети са действия за отводняване, но към момента отводняването е неефективно.

Министър Н.Нанков: Вече няма риск, но трябва максимално бързо да се започне с ремонтиране на преливника на „Рогозен 1“

Високите подпочвени води в кв. „Нов път“ създават частични проблеми като наводняват някои улици и по-ниски дворове. Предприемат се действия при необходимост за изпомпване на водата от службите на ПБЗН. В населените места няма прекъсване на електро и водоподаването.

Към момента няма подадени нови сигнали, свързани с покачване нивото на реките на територията на общината.

Наводнения видинско
Община Видин