Огнестрелно оръжие
Огнестрелно оръжие / ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура – Козлодуй предаде на съд С.О. за незаконно държане на пиротехнически изделия - престъпление по чл. 339, ал. 2, ал. 1 от НК.

Обвиняемият О. придобил и държал в гр. Козлодуй голямо количество пиротехнически изделия – различни модели батерии, кутии с пиратки и ракети, без да има надлежно разрешение за това. Според изготвената съдебно-оценителна експертиза общата стойност на незаконно държани вещи възлиза на 2932.50 лв.
        
За подобно престъпление Районна прокуратура – Враца е сключила споразумение с Т.Х., обвинен в незаконно придобиване и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях.

В къща в гр. Криводол били открити пушка и пистолет, представляващи нестандартни, атипични огнестрелни оръжия, годни да произвеждат изстрели, както и боеприпаси.
За извършеното от него престъпление подсъдимият Х. се е съгласил да изтърпи наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Споразумение е било одобрено от съда и има последици на влязла в сила присъда. Веществените доказателства – предмет на престъплението, са отнети в полза на държавата.
 
Апелативна прокуратура София