/ ThinkStock/Getty Images
Превозвачите от Сърбия остават в ареста
Съдът е одобрил споразумения, сключени между Районна прокуратура-Оряхово и петима подсъдими чужди граждани, незаконно излезли през границата на страната.

Осъдиха двама чужди граждани за незаконно преминаване през границата

На 06 май, чужденците излезли през ГКПП "Оряхово-Бекет", без разрешение на граничните власти, като се укрили в полуремарке, прикачено към товарен автомобил „IVECO“.

Затвор за чужденци, заради незаконно преминаване на границата

Сред тях имало граждани на Сирия и Ирак, двама от които били непълнолетни. Автомобилът със словенска регистрация бил управляван от сръбски граждани. Подсъдимите са се признали за виновни за извършеното от тях престъпление, като им е наложено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по сто лева.

Сирийски граждани отиват на съд за незаконно преминаване през ГКПП "Оряхово"


Непълнолетните са с наказание „обществено порицание“, което се изпълнява чрез публикуване на определението на съда на официалния сайт на Община Оряхово. Двамата сръбски граждани, превозвали мигрантите, са били привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление.

В хода на образуваното досъдебно производство, Районна прокуратура е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, което е било одобрено от съда.
Апелативна прокуратура София