/ Thinkstock/Getty Images
По бързи производства, водени от Районна прокуратура-Оряхово, са били сключени споразумения с подсъдимите чужди граждани - мъж и жена от Иран, за извършени от тях престъпления.

Затвор за чужденци, заради незаконно преминаване на границата

На 26 април на ГКПП "Оряхово" подсъдимата е излязла през трасе „Изход“ от България в Румъния, без разрешение на граничните власти. За целта жената се укрила под одеяло в зоната между предните и задните седалки на лек автомобил „Ситроен“.

Колата, собственост на финландска кредитна институция, била управлявана от мъж, притежател на документ Travel Document Convention 1951, издаден във Финландия. На подсъдимата е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 100 лева.

Сирийски граждани отиват на съд за незаконно преминаване през ГКПП "Оряхово"

Подсъдимият, който освен иранско гражданско има и финландско, е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че незаконно е превел през границата на страната чуждата гражданка, като използвал за това МПС.

Той също се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отложено за срок от три години.

Съдът е одобрил сключените между страните споразумения. Определенията на съда имат последиците на влезли в сила присъди спрямо двамата чужди граждани.