/ БГНЕС
Районна прокуратура-Оряхово е постигнала споразумения със защитниците на граждани на Ирак, привлечени към наказателна отговорност за незаконно преминаване през границата на страната. Четиримата подсъдими са от кюрдски произход, с адресни регистрации на територията на страната - в Харманли и София.
        
Сирийски граждани отиват на съд за незаконно преминаване през ГКПП "Оряхово"

Около 10:20 часа, на 21 октомври 2018 г., те преминали през границата ни с Румъния - през трасе „изход“ на ГКПП-Оряхово, без разрешение на надлежните органи на властта. Мигрантите се укрили в микробус с чешки регистрационни номера.
        
Сключените между страните споразумения са били одобрени от РС-Оряхово, с които на подсъдимите са наложени наказания от по четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.
        
Престъпното деяние е било извършено от чужденците при условието на повторност, след като имали наложени наказания за същото престъпление от районните съдилища в Свиленград и Сливница. Съдът в Оряхово е привел в изпълнение отложените наказания по предходните наказателни производства срещу тях - „лишаване от свобода“ и глоба.
Апелативна прокуратура София