/ Община Видин
Във Видин се проведе Коледен турнир по лека атлетика. Участие в него взеха деца от I-ви до IV-ти клас. Състезанието се проведе на закритата писта по лека атлетика в град Видин. То се организира от Спортен клуб „Радуканови”, със съдействието на Община Видин.

Запалват светлините на елхата във Видин

На събитието присъстваха кметът на Общината Огнян Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков и директорът на „Спортни имоти” Юлиян Иванов. В надпреварата взеха участие над 140 деца от всички видински училища и от град Брегово. Малките атлети (момчета и момичета) се състезаваха в две дисциплини - 60 м гладко бягане и скок на дължина от място. 

Кметът награди победителите.
Община Видин

Кметът Огнян Ценков поздрави присъстващите: „С радост приех поканата да бъда сред вас на Коледния турнир по лека атлетика, за което ви благодаря. По този начин се дава шанс на все повече деца от нашия град да се занимават с този спорт и да тренират при добри условия. На всички вас пожелавам да посрещнете предстоящите Коледни и Новогодишни празници с много усмивки, сбъднати мечти и благоденствие във всеки дом. Бъдете здрави!”, каза той.

кмет деца
Община Видин


Ценков благодари на всички, взели участие в организацията на спортното събитие, както и на Мирослав Радуканов за усилията, които е положил, заедно със своите съмишленици, за обновяването на закритата лекоатлетическа писта.

кмет деца
Община Видин


След това кметът награди  най-добрите състезатели. За класиралите се на първо, второ и трето място бяха подготвени медали и купи, а за тези на четвърта и пета позиция - грамоти. Всички победители получиха и предметни награди, осигурени от основните спонсори на турнира.