/ ОД на МВР-Видин
Творбата на Александър Кръстев е класирана първа сред рисунките на негови връстници
29 деца от област Видин участваха със свои рисунки в националния етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата” - 2018 г. Церемонията по награждаването на победителите се проведе в Националния дворец на децата в столицата.

Започна новата учебна година в детските полицейски управления във Видинско

Седемгодишният Александър Кръстев от Детска градина „Русалка”, филиал „Здравец” - град Видин спечели първо място във възрастова група 7-10 години. Малчуганът и неговите родители присъстваха на награждаването. Отличените 41 млади творци от цялата страна получиха грамоти и предметни награди.

Момчето с наградената творба.
ОД на МВР Видин

Гости на тържеството бяха Милко Бернер - зам.-министър на вътрешните работи, главен комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН-МВР, Татяна Досева - директор на Националния дворец на децата, педагози, директори на училища, родители.

Проявата се провежда с подкрепата на Секретариата на Откритото частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа (EUR-OPA). Организатори са ГДПБЗН, МОН и Национален дворец на децата.

За първа година в международния раздел на конкурса за детска рисунка участваха ученици от Гърция и Азърбайджан. До сега в проявата със свои творби са се включвали и деца от Сърбия, Пакистан, Малайзия, Филипини, Индонезия, Китай, Иран, Ирак и Индия.