Започва новата учебна година в детските полицейски управления.
Започва новата учебна година в детските полицейски управления. / ОД на МВР Видин
В днешния ден, с тържествени церемонии в училищата в Белоградчик, Брегово и Кула, отвориха врати три нови Детски полицейски управления. Общо 61 третокласници положиха клетва, която е част от Етичния кодекс на Детското полицейско управление, получиха специалните светлоотразителни жилетки, значки и плакети.
Инспектори от детските педагогически стаи на районните полицейски управления във Видин, Белоградчик и Кула запознаха децата с предстоящите, в двугодишната програма, обучения и занимания.

„Свят без риск“ остава слоган на програмата „Детско полицейско управление“. Припомняме, че тя е инициатива на МВР, реализирана от междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методическите  указания са разработени от експерти на МВР, МОН, МП, БЧК, БТС и БПЦ.

Двугодишното извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове цели чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.
В предстоящия двугодишен, обучителния процес  ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози, представители на  БЧК, БТС и останалите партньори от област Видин.