Деца и ученици се обучават в детски полицейски управления
Деца и ученици се обучават в детски полицейски управления / ОД на МВР - Видин

При изключител интерес преминават обученията в петте детски полицейски управления във Видин, Брегово, Белоградчик и Кула, съобщават от отдел «Охранителна полиция» в Областната дирекция на МВР във Видин. През последните две седмици се проведоха занимания в пет училища. Четвъртокласниците от детските полицейски управления участваха в обучения по бойно-приложни техники и лична защита, водени от инструктори по полицейска лична защита. Служителите на областната дирекция и районните управления на полицията продължават да работят активно по заложените в програмата  „Детско полицейско управление“ теоритични и практически занимания и обучения. Темите са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.

Беседи по пътна безопасност и запознаване с работата на полицейско куче организира видинската полиция и за възпитаниците на целодневните детски градини «Арабела» и «Синчец». Малчуганите бяха впечатлени от помощните средства и спецоборудването на униформените. За пореден път в своеобразна атракция се превърна полицейското куче, демонстрирайки безукорно изпълнение на командите на своя водач. Полицаят е наш приятел – това научиха малките по достъпен начин и под формата на забавна игра.

Превантивната работа сред децата и тинейджърите е един от важните приоритети на видинската полиция. С цел повишаване информираността по проблемите на рисковете от употреба на наркотични вещества, ОДМВР-Видин организира двудневно обучение, насочено към различни целеви групи – гимназисти, доброволци, педагогически съветници и психолози, и полицейски служители. Лекциите, с богато илюстрирани мултимедийни презентации по темата, на 24 и 25 ноември ще води инспектор Петьо Петков – служител в сектор «Наркотици» на отдел «Криминална полиция» в СДВР.