/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. К. за извършено от него престъпление. Около 11:30 часа, на 01 ноември 2018 г. служители в полицейски участък Хайредин към РУ на МВР-Козлодуй тръгнали към с. Рогозен. Служителите на реда били получили сигнал за съхранение на незаконно добити дърва за огрев. Те били придружени от горски надзирател в Държавно горско стопанство-Оряхово.

Осъдиха жена, опитала се да подкупи полицай

Наближавайки населеното място забелязали каруца, теглена от кон и натоварена с дърва. Превозното средство било спряно за проверка и в разговор с мъжа, който го управлявал, било установено, че това е М. К. При поискано представяне на документ за самоличност, мъжът заявил, че не носи личната си карта.

На съд за подкуп на полицейски служители по време на проверка

Поради тази полицейските служители му обяснили, че ще му бъде съставен акт за извършено административно нарушение по Закона за българските лични документи. Обвиняемият К. помолил служителите на реда да не го правят. В един момент той хвърлил на предната седалка на служебния автомобил няколко банкноти на обща стойност 30 лева. Това негово действие било съпътствано с думите „момчета, стига с тия актове, на ви да се почерпите и да си ходя“.

Веднага след това М. К. бил задържан. Предстои дело в съда.
Апелативна прокуратура