/ Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършено от него престъпление. На 25 октомври, обвиняемият, заедно със свой познат, обикаляли с автомобил селата в област Враца, като закупили голямо количество орехи.
       
Шофьор, прегазил двама мъже на пешеходна пътека, отива на съд

Около 10:50 часа, докато се движели по ул. „Ал. Стамболийски“ в с. Бързина, колата им била спряна за проверка от полицейски патрул към РУ-Козлодуй. След като служителите на реда установили, че двамата превозват орехи, те попитали за разрешение за извършване на търговска дейност, както и за документите на автомобила и водача.
        
Мъж отива на съд, заради опит за подкуп на полицаи

Докато се извършвала проверка на документите на МПС, обвиняемият отишъл до полицейския автомобил, като помолил да ги пуснати, защото са отдалеч и да не се бавят. След това той оставил банкнота от петдесет лева в „джоба“ на предна дясна врата „за почерпка“ на служителите на реда.

В този момент полицейският инспектор разпоредил на мъжа да не мърда от мястото си и му поставил белезници. За случилото се била уведомена дежурна група в Районното полицейско управление, като с оглед на местопроизшествие започнало бързо производство. Предстои делото да продължи в съда.
Апелативна прокуратура София