Монтана посрещна над 400 души за турнир по спортни танци
Монтана посрещна над 400 души за турнир по спортни танци / Дарик

И тази година жителите на областния град ще имат възможност да се възхитят на красотата и грацията на този спорт. Майсторски ще ги демонстрират танцови двойки от 16 града. Във впечатляващото събитие ще се състезават представители на 25 клуба по спортни танци от цялата страна. Петото издание на турнира е организирано от клуба по спортни танци „ОГОСТА данс" и Българската федерация по спортни танци.

Официалната част на Петия турнир по спортни танци за Купата на общините от област Монтана ще започне в 18.30 ч. на 20 март в зала „Огоста".

За пръв път в България турнир по спортни танци ще бъде открит с духова музика и финалистите във втората част ще излязат на парад под съпровода на Младежкия духов оркестър към ПМГ „Св. Климент Охридски". Специално за събитието възпитаниците на диригента Пламен Крумов разучиха Пасо добле.

Участието им е опит да се подчертае регионалната културна специфика на Северозапада, чиято емблема са именно духовите музики, и тя да се съчетае със спортните танци, които са символ на европейската идентичност.