Тодор Тодоров и Мария Попова
Тодор Тодоров и Мария Попова / Община Враца
Зам.-кметът по устройство на територията, строителство и обществени поръчки Мария Попова инспектира на място ремонтираните отсечки от пътната мрежа в община Враца. Обиколката започна от пътя Мраморен - Голямо Пещене. В участъка на пътя Попова се срещна с кмета на Голямо Пещене Тодор Тодоров. Двамата извършиха оглед и коментираха завършените строително-ремонтни дейности. Проверени бяха и завършените участъци Чирен – Девене - Три кладенци.

Строително-монтажните работи на общинската пътна мрежа стартираха през юни и приключиха 13 дни предсрочно, уточняват от общинската управа. Изпълнител на ремонтните дейности е „Пътстройинженеринг“ АД. Средствата, които бяха вложени в подобряването на пътната инфраструктура на населените места са на стойност 294 642 лв. и са от капиталовата програма на Община Враца.

Ремонтът на църквата в с. Мраморен.
Община Враца


Мария Попова посети и църквата „Св. Възнесение Христово“ в село Мраморен, където трябва да бъде извършен вътрешен частичен ремонт, за да се изографисат стените. 6 000 лв. е сумата, която ще бъде отпусната от Врачанска митрополия за предстоящите строителни дейности. При недостиг, Община Враца ще подпомогне финансово ремонта.