Корейци искат да работят по водния цикъл
Корейци искат да работят по водния цикъл / netinfo

Проектът за водния цикъл на Враца предизвика голям интерес на проведения в Сеул Международен инвестиционен форум, съобщи зам. кметът Тони Милева. Проектът е представен пред бизнеса на специално организира пет-часова работна среща. Подчертан интерес са проявили осем големи компании, между които Самсунг, Хюндай, Хансол, Динет Корпорейшън.

Вице-президентът на Хюндай е изразил готовност компанията да се включи в реконструкцията на пречиствателната станция, заради опита, който има корейската страна. По неговите думи водата крие повече заплахи от боклуците.

В рамките на форума участниците са се запознали с работата на най-голямото сметище в света – Инчонг, центъра за контрол на показателите на околната среда, пречиствателната станция Юнгнанг и с модерен завод за изгаряне на отпадъци.

Участието на представител на община Враца във  форума бе по покана на министъра на околната среда на Република Корея, а пътуването стана възможно с помощта на Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите и търговската секция на посолството на Република Корея.

Събитието събра участници от Азия и Европа свързани с инвестиционни проекти и водещи корейски фирми.