Комисията Кушлев спечели дело в Монтана за близо 135 хил.лв.
Комисията Кушлев спечели дело в Монтана за близо 135 хил.лв. / netinfo

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), спечели на първа съдебна инстанция в Окръжен съд - Монтана дело за отнемане на имущество в полза на държавата. Ответник по делото е Иво Илиев, с обща стойност на отнетото имущество - 133 014 лева, информират от КУИППД.

Комисията образува производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност през септември 2007 г. след направена проверка по получено уведомление от Областната дирекция на полицията в Монтана за престъпление по разпоредба на чл. 3, ал. 1 от ЗОПДИППД. Образуваната преписка е приключила с присъда на Районен съд - Монтана, с която Иво Илиев е признат за виновен за измама.

Присъдата е влязла в сила на 16 май 2008 г. За периода януари 1985 - декември 2007 г. Иво Илиев и неговото семейство са направили разходи в размер на общо 2 696,55 месечни минимални работни заплати за страната, а безспорно са установени законни доходи в размер на 1615 минимални месечни работни заплати.

Съдът осъди Иво Илиев да заплати на КУИППД сумата от 4 219,28 лева за направените разноски по делото. Първоинстанционното решение може да се обжалва от страните пред Софийския апелативен съд.