Кметът на Монтана откри Ариана Аматьорска Лига
Кметът на Монтана откри Ариана Аматьорска Лига / Димитър Манлиев

Националният турнир Ариана Аматьорска Лига стартира днес за първи път в гр. Монтана. Кметът на общината Златко Живков откри надпреварата в 17.20 часа, като изпълни първия център в мача между „Флегмите" и „Галактикос", завършил при резултат 1:3. В другата откриваща среща на тренировъчния терен на ст. „Огоста", „Шурданица" победи „Манастирище" с 1:0.

Кметът на Монтана Златко Живков приветства отборите с думите: "Радвам се, че Ариана Аматьорска Лига гостува в най-футболния град в Северозападна България. Пожелавам на всички отбори коректна и спортсменска игра и нека най-добрият тим на Монтана да спечели титлата и да представи града достойно на големия финал на Ариана".
70 отбора със 700 любители футболисти се впускат в битка за титлата на Ариана в Монтана този уикенд. Надпреварата се очертава да бъде изключително интересна с присъствието на колоритни отбори като „Mонтанчестър", „Дивия Северозапад", „Златия Вълчедръм", „ФК Огоста", „Буря монтана", „FC Стилиян Петров", „Локо Мездра", „Сталийска дрийм", „Монтана Юнайтед", „Erden", и др.

В рамките на турнира ще бъдат изиграни общо 70 мача, като в неделя (30 юни) ще стане ясен първият шампион на Монтана, който ще представя града на големия финален турнир през юли месец. Решителният мач за титлата започва в 17.00 часа.
Ариана Аматьорска Лига се организира за четвърта поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам.

Кметът на Монтана откри Ариана Аматьорска Лига
netinfo

Турнирът гостува в 13 града на България между април и юли, като това е най-мащабното издание на надпреварата. Шампионатът през тази година се провежда във формат на директни елиминации. Регионалните победители ще представят своите градове на големия финал през юли.

Първенецът сред аматьорските състави на Гранд финала ще получи голямата награда - възможността да премери сили в двубой срещу двукратния шампион на България „Лудогорец". Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти и на мача за Супер Купата на Европа между Байерн Мюнхен и Челси на 30 август в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период в „Лудогорец" с надеждата да стане професионален футболист.

Кметът на Монтана откри Ариана Аматьорска Лига
netinfo