Откриването
Откриването / Община Видин
Изложбата, подредена в музей „Кръстата казарма” е част от празничната програма за Димитровден и се организира съвместно с Регионален исторически музей - Видин и Център за семиотични и културни изследвания. Нейни автори са художникът Андрей Янев и проф. Мирослав Дачев. Изложбата бе открита от кмета на Община Видин Огнян Ценков. Той изрази увереността си, че представените в нея фотографии и рисунки ще предизвикат много голям интерес.

Откриването
Община Видин

„За мен беше любопитно да разбера, че Центърът поставя началото на серия изложби под този наслов още през 2012 г.  Всяка следваща включва нови, непоказвани до момента творби” - каза кметът. Неизвестна до днес за широката публика е и колекцията от движими културни ценности на Видинска Света митрополия, която посетителите също могат да разгледат. Ценков призова видинчани и гостите на града да се запознаят с изложените творби и ценности от колекцията и пожела на авторите творческо дълголетие и нови духовни открития.

Откриването
Община Видин
   

Изложбата е част от мащабен проект - „Светите земи и българската култура”, който Центърът за семиотични и културни изследвания реализира.  Фотографиите и рисунките са плод на над 40 експедиции на авторите до Света Гора – Атон в периода 2004-2017 г., на престоя им във всички светогорски манастири. Зад силуетите на светите обители се крият не географски, а духовни територии. В настоящата изложба са включени пет рисунки и петнайсет фотографии.

откриването
Община Видин


 
Община Видин