/ БГНЕС
Изборният ден в община Видин започна нормално и в спокойна обстановка. Секционните комисии са отворили навреме, няма заменени членове, освен във видинското село Въртоп, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Павел Петков. Там не се е явил председателят на СИК, който е заменен.
 
Общо 56 760 са избирателите в община Видин, които ще гласуват в 127 избирателни секции. Пет от тези секции са подвижни - в Дома за стари хора в село Кутово, в болницата във Видин, както и в град Дунавци и селата Капитановци и Градец. В пет населени места на община Видин - Сланотрън, Покрайна, Кутово, Гомотарци и Буковец, днес ще се избира кмет на кметство.
 
В област Видин, в осем от 11-те й общини, се произвежда втори тур на местните избори.

В област Видин 340 служители на МВР (полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари) охраняват СИК и ОИК, грижат се за реда, сигурността и безопасността на движение в областта на втория тур на местните избори. Това съобщават от Областна дирекция на МВР. В днешния ден, служителите на сектор "Български документи за самоличност" в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Тази седмица, след подадени заявления от граждани, са били издадени 14 удостоверения за гласуване на втория тур на изборите за кметове.
 
БТА