Иван Аспарухов: Исках лявото пространство да може да гласува свободно. Не чувствате ли врачанска област изтерзана в ляво?
Иван Аспарухов: Исках лявото пространство да може да гласува свободно. Не чувствате ли врачанска област изтерзана в ляво? / Дарик Враца-архив

“Да бъда водач на листата на АБВ беше труден избор, предложението към мен беше директно за водач на листата. Едно е да помагаш, друго е да си водач и да печелиш битки. До сега съм успявал слава богу, надявам се и този път да направим същото”, обяви след регистрацията на листата на АБВ водачът за врачанско Иван Аспарухов. Той сподели, че основният му политически мотив е хората в лявото пространство да имат право на избор и да гласуват свободно.

“Крайната ни абмиция ще разберете след 5-ти октомври.

Нима не чувствате врачанска област изтерзана в ляво. Изборът ми наистина беше труден, но не го считам за предателство. Рано или късно ще се разбере, че тази стъпка е правилна. След като няма начин да се излезе от летаргията, тогава трябва да се дадат знаци. Ние до сега давахме знаци, които бяха устни, предлагахме, но не става. Така че стъпката ми е директна и непоколебима. Ще има събиране все пак, но то ще бъде на друга основа”.

Веднага след като е приел предложението за водач на листата на АБВ Аспарухов е подал документи за напускане на Бюрото на БСП и щаба на партията в Мездра.

Той е изтъкна доброто взаимодействие с областния  координатор на партията Славей Григоров и с хората, включени в листата. “Не сме се били за места, всички изразиха пълна готовност за работа, без да питат на кое място ще са. И това ме прави още по-голям оптимист”.

“Заложихме на млади, образовани хора, със семейства, които се трудят, за да изкарват хляба си, професионалисти в своите области, ляво ориентирани”, коментира на свой ред листата и Славей Григоров.

“Ще водим позитивна кампания, няма да критикуваме други партии, а ще представим виждането на партията за развитието на държавата и излазане от тежката ситуация.”

Ето я и пълната листа:

1. Иван Аспарухов

2. Славей Григоров

3. д-р Юлия Кънчева

4. Преслав Христов

5. Анатоли Янакиев

6. Красимир Цветковски

7. Нина Данова

8. Дарина Димитрова

9. Гергана Тодорова

10. Стела Илиева

11. Светла Николаева

12. Никодим Петров