Инж. Петя Аврамова: Начин за справяне с корупцията е ясна и точна нормативна база
Инж. Петя Аврамова: Начин за справяне с корупцията е ясна и точна нормативна база / netinfo

„Създаването на точна и ясна нормативна база, без възможности за тълкуване и заобикаляне, е сигурен и ефективен начин за справяне с корупцията на всички нива в държавната и местната власт". Това заяви днес народният представител от ГЕРБ инж. Петя Аврамова по време на 22-рия антикорупционен форум, на който бе официален гост.

Общественият форум се организира от Областна администрация Враца и в него участват кметовете на общини, представители на неправителствения сектор, бизнеса и териториалните звена с контролни функции. Аврамова изказа и своята благодарност към организаторите и участниците, за това, че полагат усилия за справянето с един от най-сериозните обществени проблеми - корупцията.

 

По думите на Петя Аврамова е необходима пълна прозрачност в целия ход на процедурата от подаване на заявление за извършване на дадена услуга до резултата от нейното изпълнение. „Необходими са кратки срокове и контрол по изпълнението на абсолютно всички актове на местната и държавната власт. Корупцията е сериозен порок на нашето общество, но е и въпрос на ценностна система от страна на служителите, които работят в администрациите", допълни още народният представител.