арест
арест / Снимка: Дарик, архив
Подсъдимият мъж на 46 години от град Мездра често злоупотребявал с алкохол и в пияно състояние създавал проблеми на околните. Няколко пъти той разбивал входната врата на своята съседка, обърквайки апартамента й с неговия. След пореден такъв случай и отправена от жената забележка се стигнало до разправия. Подсъдимият, намирайки се в нетрезво състояние, отправил обидни думи към нея, след което преминал към физическа агресия. Той няколкократно я хващал за врата, нанесъл й удари с крак в областта на кръста и я блъскал в контейнера за отпадъци. След като успяла да се отскубне от него и да избяга, пострадалата отишла до Районното полицейско управление и подала сигнал за случилото се.

Служителите на реда открили подсъдимия в апартамента му във видимо пияно състояние. Той демонстрирал арогантно поведение и спрямо полицаите, псувал, обиждал и първоначално отказал да ги последва. Впоследствие Петков се подчинил и ги придружил до Районно управление. Още с влизането той видял съседката си, която подала сигнал срещу него, и се нахвърлил върху жената с псувни и обиди, заканвал се, че ще я убие и ще я „изяде“. Това наложило спрямо него да бъде съставено писмено разпореждане да преустанови действията си, след което Петков бил задържан за срок до 24 часа.

Шест години и шест месеца за грабеж и използване на чужда банкова карта

В съдебно заседание подсъдимият, който два пъти e осъждан за умишлени престъпления от общ характер, се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор от Районна прокуратура - Мездра, което съдът е одобрил. Той ще изтърпи наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.