Гран при  за танцов състав „Хемус от фестивала във Владикавказ
Гран при за танцов състав „Хемус от фестивала във Владикавказ / Община Враца, личен архив

Танцовият състав „Хемус" при Община Враца се върна с Гран при за най-добро представяне от Третия международен хореографски фестивал "Танцовото шоу на Кавказ - танц на дружбата" в гр. Владикавказ, Република Северна Осетия-Алания. Врачанската трупа донесе също три дипломи - ­­­­І степен - за най-добро представяне, ­­­­ за съхранение на традициите на народния танц и специална от кмета на града-домакин Сергей Дзантиев.

Гран при  за танцов състав Хемус" от фестивала във Владикавказ
netinfo

Фестивалът се проведе от 12 до 18 май и в него се включиха над 700 участници. Те представиха танци от Армения, Грузия, Казахстан,  Латвия,Украйна, Адигей-Тахтамукайски район, Република Дегестан,  Република Ингушетия,  Кабардино-Балкарска република, Република Калмикия, Карачаево-Черкезка република, Северна Осетия, Чечня, Ставрополския край.

Гран при  за танцов състав Хемус" от фестивала във Владикавказ
netinfo

„Все още не можем да осмислим всичко и да повярваме на това, което се случи. Преживяването беше невероятно, а нашите домакини бяха изключително гостоприемни. Искам да благодаря на цялото ръководство на община Враца и специално на кмета инж. Николай Иванов за оказаното доверие и за финансовата и морална подкрепа, без които ние нямаше да станем част от този празник на дружбата" - каза Геновева Спасова - художествен ръководител на танцовия състав.

Гран при  за танцов състав Хемус" от фестивала във Владикавказ
netinfo