/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо мъж (на 31 години) от  Берковица, обвинен за убийство, извършено от него с особена жестокост.
        
Затворник отива на съд след пореден опит за изнасилване

Сутринта на 18 октомври 2014 г. обвиняемият се срещнал с петима негови приятели в местността „Пашината“ в гр. Берковица. Той им заявил, че техният познат С.П. го е злепоставил в разговор с жена, като отправил закани да го бие за това. Същия ден обвиняемият се свързал с него в социална мрежа „Фейсбук“ и в чат-разговор се уговорили да се видят.

Вечерта, след 20:00 ч., П. дошъл в апартамента на Е., където по същото време се намирали трима техни познати. Ц.Е. поискал обяснения от С.П., обвинил, че го е злепоставил пред общи познати и започнал да му нанася удари с ръце и крака по главата и тялото. О

Лекарка отива на съд за фалшива рецепта

Освен това отправял към него упреци, че го е „натопил“ в полицията и се интересувал за „канала“, от който се снабдява с наркотици, като заявил на С.П., че трябва да продава дрога като негов дилър.
        
През цялото време Ц.Е. продължил да нанася удари на С.П. Въпреки намесата на двама от присъстващите мъже да спре, той ги заплашил с нож и се заканил, че ще пребие и тях. Побоят продължил пет часа, през които обвиняемият системно нанасял удари на П. 

Сутринта един от свидетелите на ставащото успял да убеди Ц.Е. да престане, като обещал да се погрижи за бития. Виждайки тежкото състоянието на С.П., той го закарал в болница в Монтана, а междувременно информирал за това Ц.Е.
        
Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

Пострадалият бил оставен за лечение, като успял да се свърже с родителите си, които го посетили. Баща му веднага подал сигнал в полицейско управление за случилото се. С.П. бил разпитан от разследващите, като в показанията си заявил, че бил пребит от Ц.Е. По-късно същия ден той споделил на родителите си, че се страхува от отмъщение от страна на лицето, нанесло му побой, който го бил заплашил да не го издава.
        
Обвиняем за измама за покупка на автомобили от Италия застава на подсъдимата скамейка

Няколко часа по-късно здравословното състояние на пострадалия С.П. се влошило и въпреки усилията на лекарите от МБАЛ гр. Монтана, той починал. От изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че непосредствена причина за смъртта на пострадалия е причинената закрита травма на главата с кръвоизливи под твърдата и меката мозъчни обвивки, довела до оток на мозъка, с вклиняване на малкия мозък в големия тилен отвор на черепа, и парализиране на жизнено важни мозъчни центрове.

Освен това по различни части на тялото и главата на С.П. имало множество кръвонасядания и кръвоизливи, отоци, травми, рани и охлузвания. Осъдителната присъда може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Апелативна прокуратура София