/ / ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Враца е предала на съд А.К. за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. През пролетта на 2013 г. А.Б., от гр. Враца, се свързал по телефон с А.К., препоръчан му като лице, занимаващо се с покупко-продажба на автомобили от Италия.

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

След проведен разговор и изпратени снимки на джип „Хюндай Санта Фе“ на електронна поща, двамата се договорили за продажна цена на колата - 2400 евро. Парите били внесени от А.Б. на банкова сметка на съпругата на обвиняемия К.

Не след дълго той му предложил още два автомобила – „Ланд Ровер Фрийландер“ и „Рено Канго“ за по 650 евро, които отново били платени по уговорения по-рано начин. Четвъртият автомобил, предложен от обвиняемия К. – джип „Киа Соренто“, бил закупен от А.Б. няколко дни по-късно за сумата от 4200 евро. А.К. обещал да натовари на автовоз всичките платени автомобили, които до дни следвало да бъдат в гр. Враца.

Затворник отива на съд след пореден опит за изнасилване

Една седмица по-късно, по време на телефонен разговор, обвиняемият заявил на А.Б., че автовозът се повредил в Гърция, като го уверил, че ще докара колите. Следващите опити на пострадалия да се свърже с А.К., за да уточни пристигането на автомобилите, както и да се срещне с него, останали безрезултатни.

С действията си обвиняемият А.К., чрез въвеждане в заблуждение, извършил измама, с която причинил на пострадалия А.Б. щета в общ размер 15 480 лева. Предстои делото да продължи в съда.
Апелативна прокуратура София