Спирането на работата му е временно, уверяват от здравното министерство
Детското отделение във врачанската болница вече не работи, предава NOVA.

Спирането на работата му е временно, уверяват от здравното министерство. До казуса се стигна, след като всички лекари подадоха молби за напускане. Предизвестията им изтичат, като се очаква да възобновят работа на 1 септември.

Хинков: Ще намерим шестима педиатри за детското отделение във Враца

Малките пациенти ще бъдат превозвани от Центъра за спешна медицинска помощ до София. Главният път Е-79 обаче е затворен заради ремонт, като това значително удължава пътя на линейките. 

„Ако искаме лекарите да работят без почивка, ще се получи, това което в болницата във Враца, цяло отделение реши да напусне, оставяйки целия областен град без педиатрична помощ, точно защото не бяха почивали десетки дни.

Някои имаха над 100 дни неползвана отпуска”, каза здравният министър проф. д-р Христо Хинков. Обади ми се кметът на Враца и ми каза, че е успял да убеди педиатрите да се върнат на работа, което е много голям успех, но той е временен, защото проблемите не са решени, те остават, тепърва има да ги решаваме.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, предаде БГНЕС. „Оставката на д-р Цанова е в рамките на 3 месеца. Нека да си свършим работата, след това ще видим. Но аз смятам, че може би бордът ще претърпи промени", каза Хинков по отношение на директорът на болницата във Враца Кети Цанова.
nova.bg