Директорът на болницата във Враца д-р Кети Ценова подаде оставка.  

"Директорът на болницата във Враца подаде оставка и аз ще я приема", заяви пред БНТ здравният министър проф. д-р Христо Хинков.

Днес имам среща в 11:00 часа в Областната управа с ръководството на болницата, борда, с педиатрите, които напускат“, посочи министърът и допълни, че има намерение да се види или чуе и с кмета на града Калин Каменов. „След което може би ще направим посещение и в самата болница“, коментира министър Хинков.

„Проблемите там наистина не са от вчера. Те са много дългогодишни проблеми“, заяви здравният министър. „Проблемите с детското медицинско обслужване са от много години. Педиатрите не са добре заплатени. Това се знае“, каза още Хинков.

Невъзможни условия на труд: Медици масово напускат болницата във Враца (ВИДЕО)

По думите му д-р Ценова е заявила пред служител в здравното министерство, че педиатричното отделение в болницата не е печелившо. „Този поглед към цялостната работа на една болница, за това кое е печелившо и кое не е, е пагубен за изпълнителния директор“, заяви Христо Хинков. 

След среща на 4 август между изпълнителния директор на болницата д-р Кети Ценова и областния управител на Враца Надя Донкинска стана известно, ясно, че има опасност болницата да остане без детско отделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предизвестие за напускане, което изтича на 15 август. 

По думите се очаква да бъде въведена задължителна електронна рецепта за антибиотици.
Биляна Иванова/БТА