/ Община Мездра
Министерство на туризма отличи  девет деца от цялата страна във второто издание на конкурса за детска рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България“. В интернет гласуването първо място зае Катерина Гетова от 5-и А клас на СУ „Иван Вазов“ гр. Мездра. Журито на конкурса пък присъди трето място  на Стела Петрова от 6-и А клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Мездра. Отличените деца са представили рисунки на църквата „Св. вмчк. Георги Победоносец“ в гр. Мездра.

Представят отчета за управлението на Мездра през 2018

Участие в конкурса за взели над 200 деца на възраст от 7 до 14 години с над 250 рисунки, изобразяващи 17-те ЕДЕН дестинации в България -  Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.  Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проект на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Приключи проект за обновяването на жилищни сгради в Мездра

Церемонията по награждаване на победителите и участниците в конкурса се проведе в София.  Наградите връчиха представители на Министерство на туризма. Преди награждаването министър Николина Ангелкова откри и изложба от 60 пана с детските творби.

Рисунките, които са изложени, са тези, които са получили най-много харесвания във Фейсбук страницата на министерството в периода на провеждане на конкурса. Тя информира, че те ще бъдат изложени и на други места в страната, изложбата ще гостува и на Народното събрание по повод 140 години парламентаризъм, както и на летище София.