Цв.Цветанов
Цв.Цветанов / ГЕРБ Враца
ГЕРБ ще противодейства на битовата престъпност с полицейско присъствие във всички населени места и видеонаблюдение
„Част от мерките за борба с битовата престъпност, които предвиждаме в следващ управленски  мандат, са въвеждането на полицейско присъствие във всички населени места и изграждането на ефективно видео  наблюдение“, каза Цветан Цветановпо време на кръгла маса на тема „Обществен ред, правосъдие и сигурност“, която се проведе във Враца.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, отбеляза факта, че битовата престъпност е основен проблем в Северозападна България и затова тя е един от приоритетите на ГЕРБ.
Според Цветанов важно за региона е довършването на скоростния път Ботевград – Мездра. „Това ще доведе до привличане на инвестиции и създаване на нови работни места. По този начин ще се намалят и потенциалните тежки пътнотранспортни произшествия, които стават в този участък“, категоричен бе той.

Цв.Цветанов
netinfo


Сигурността във вътрешността на страната и по външната граница на ЕС вълнува всички български граждани и потенциалните инвеститори, допълни Цветанов. Той подчерта пред присъстващите, че правителството на Бойко Борисов не е обсъждало настаняването на мигранти в региона. „Темата бе използвана за атаки срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания за президентските избори. Първоначално ни обвиняваха, че не защитаваме интересите на България, а след като страната ни получи 320 милиона лева помощ от ЕК започнаха да говорят, че България ще стане буферна зона“, обясни Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на листата на партията във Враца инж. Петя Аврамова и кметът на Враца Калин Каменов разговаряха и с живущите в блок 124 в ж.к. „Дъбника“ във Враца. Жилищната сграда е една от първите в града, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност.
“Благодарение на осигурените от правителството на Бойко Борисов повече приходи в бюджета, успяхме да отделим достатъчно държавни средства за финансиране и дофинансиране на безвъзмездното саниране. Важно е тази програма да бъде продължена, защото по този начин даваме по-дълъг живот на жилищните сгради“, обясни той. Цветанов допълни, че е много важно след 26-ти март държавата ни да продължи да се развива икономически и да имаме стабилно правителство. „БСП не може да бъде алтернатива на доброто управление на ГЕРБ. Те искат да спрат санирането, но ние ще я продължим, защото това е единствената програма в последните 30 години, която действително стига пряко до хората“, подчерта Цветан Цветанов.
„Всеки един жител на ж.к. Дъбника, който има възможност да живее в обновени и красиви сгради, е потребител на програмата за саниране, която ГЕРБ стартира. Аз вярвам, че българските граждани, ще направят разумния избор на 26 март и ще изберат отново ГЕРБ“, заяви водачът на листата на ГЕРБ Враца Петя Аврамова. Тя подчерта, че в управленската програма на ГЕРБ е залегнало не само продължаването на програмата за енергийна ефективност, но и разширяването й и обхващане на многофамилни и еднофамилни тухлени сгради, което на практика я прави достъпна за всеки гражданин на България.

Цв.Цветанов
netinfo


Цветан Цветанов призова хората да не забравят, че само в последните две години кабинетът „Борисов“ е отпуснал над 40 милиона лева за развитие на врачанския регион. „Кое друго правителство и коя друга партия са направили толкова за региона и за цялата страна? Трябва да продължим да се движим в правилната посока на развитие. Имаме нужда от подкрепата ви с номер 11 в бюлетината, за да продължим безвъзмездното саниране и все повече жилищни сгради в региона и в страната да придобият същия облик“, каза Цветанов.
Вторият човек в ГЕРБ посети и други населени места в областта. Той беше придружаван от инж. Петя Аврамова под номер 1 в листата на ГЕРБ – Враца и кандидати за народни представители от областта. Те поздравиха всички жени работещи в две шивашки фирми във Враца и разговаряха с жителите на Криводол, Малорад, Мизия и Мездра.